Algemene voorwaarden

Wat heb ik u als diëtist te bieden?

Diëtisten zijn deskundig op vele terreinen van voeding, van adviezen over gezonde voeding tot complexe dieetbehandeling bij aandoeningen en ziekten. U kunt bij mij terecht met al uw vragen over voeding in relatie tot leefstijl, gezondheid en ziekten. Graag geef ik u duidelijke adviezen en help ik u bij het samenstellen van een dieet en veranderen van uw voedingspatroon. Hierdoor kunnen uiteindelijk uw klachten verminderen en/of uw gezondheid en conditie verbeteren.

Afspraak zonder Verwijsbrief

Sinds 1 september 2011 kunt u zelf een afspraak maken bij de diëtist. Een verwijsbrief van de huisarts/tandarts is hierbij niet meer nodig. Dit betreft de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek (DTD). Er zijn enkele zorgverzekeraars die de behandeling bij de diëtist niet vergoeden wanneer u geen verwijsbrief heeft. In uw polisvoorwaarden kunt u vinden hoe deze regeling is bij uw zorgverzekeraar.

Wanneer u zonder verwijsbrief komt, dan zal er een screening bij u plaatsvinden. Dit vooronderzoek voer ik uit om te onderzoeken of ik u kan behandelen. Dit is afhankelijk van meerdere factoren. Wanneer u naast de hulpvraag nog andere aandoeningen/ziektebeelden hebt, die van invloed kunnen zijn op de behandeling, kan het zijn dat ik u adviseer om een afspraak met uw huisarts te maken.

Huisbezoek

Als u in Nieuwegein of omgeving woont en het voor u moeilijk is om bij mij in de praktijk langs te komen, dan is het mogelijk dat ik bij u thuis kom. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld werk, tijdgebrek of een lichamelijke handicap zijn. Hiervoor wordt echter een toeslag berekend die niet door alle zorgverzekeraars wordt vergoed.

Afspraak afzeggen

Wanneer u een afspraak niet kunt nakomen, dient u dit minimaal 24 uur van tevoren mee te delen. Dit kan per mail of telefonisch. Indien u dit nalaat, kunnen de kosten van het consult bij u in rekening worden gebracht. Deze kosten worden dan niet vergoed door uw zorgverzekeraar.

Mijn werkwijze

Ieder mens is uniek met zijn eigen geschiedenis, leefstijl en wensen en behoeften. Daarom is de samenstelling van de behandeling helemaal op u afgestemd.

Eerste consult

Tijdens het eerste consult wordt er veel informatie over u verzameld. Met behulp van deze informatie gaan we samen een behandelplan en -doelen opstellen. Er worden u vragen gesteld over uw eet- en drinkgewoonten, leefstijl, medicatie, uw gezondheid en verwachtingen en behoeften bij de behandeling.

Aan de hand van deze gegevens wordt er samen met u een persoonlijk advies gemaakt, dat bestaat uit een voedingsadvies en leefstijladvies. De adviezen kunt u op papier meekrijgen naar huis, zodat u het nog eens rustig door kan lezen.

Tijdens het eerste consult heb ik de volgende gegevens van u nodig;

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort, ID- kaart of rijbewijs).
  • Uw zorgpas met het persoonlijke nummer van uw zorgverzekering.
  • Indien van toepassing: een verwijsbrief van huisarts of specialist.

Vervolgconsult

Bij het vervolgconsult wordt het verloop van de behandeling besproken. Er wordt dan met u besproken wat u van de behandeling vindt en of het gelukt is met veranderingen binnen uw voedingspatroon/leefstijl toe te passen. Bij knelpunten wordt samen met u gezocht naar oplossingen. Wanneer nodig worden er aanpassingen binnen het behandelplan gemaakt. Er zijn een of meerdere vervolgconsulten nodig afhankelijk van uw hulpvraag.

Huisbezoek

Als u in Nieuwegein of omgeving woont en het voor u moeilijk is om bij mij in de praktijk langs te komen, dan is het mogelijk dat ik bij u thuis kom. Redenen hiervoor kunnen bijvoorbeeld werk, tijdgebrek of een lichamelijke handicap zijn. Hiervoor wordt echter een toeslag berekend die niet door alle zorgverzekeraars wordt vergoed.